Schrijf je in

Schrijf je in

Schrijf je in

M
Contact & Informatie

Vragen over
ClemensStaete?

Heeft u vragen over ClemensStaete of wilt u graag meer informatie? Neem dan nu contact met ons op.

Makelaar

Initiatiefnemer

Louise Vugts

Grotestraat 365
5142 CB Waalwijk

nieuwbouw@staete.nl

Chopin Projects b.v.

Walther Coppens

Lees het verhaal van Walther

Walther Coppens

De Sint Clemenskerk is gebouwd in1896-1897 naar een ontwerp van N.J.H. van Groenendael en J.H.H. van Groenendael. In 1976 is de kerk geplaatst op de lijst voor Rijksmonumenten. Door een teruglopend aantal bezoekende gelovigen van de kerk, is de kerk in 2019 aan de eredienst onttrokken. In 2019 ben ik eigenaar geworden van deze prachtige kerk.

Sindsdien ben ik actief bezig geweest met de planvorming. Dit in nauw overleg met veel partijen, zoals omwonenden, de diverse medewerkers van de Gemeente, Rijksdienst voor Cultureel Erfgoed, de Ruimtelijke KwaliteitsCommissie (welstands-, monumenten-, stedebouwkundigecommissie), wethouders, gemeenteraad, provincie Noord Brabant enzovoort. Dit heeft geleid tot het plan wat nu voor u ligt. 

Wat maakt dit plan nu zo uniek? Het betreft een inbreidingslocatie, wat ons de mogelijkheid heeft gegeven om de nieuwbouw rondom de kerk in een “kloosterjasje” te steken. Met daarbij verschillende elementen die bij een klooster horen, zoals de kloostertuin, de kloostergang, De Pastorie, De Refter en Het Kapittelhuis. Daarbij hebben we rekening gehouden met het bestaande Clemenspad en voldoende invulling van groen. Dit resulteert in een plekje waar mensen elkaar kunnen ontmoeten en in een groene oase rust kunnen vinden. 

Ook de invulling van de appartementen in de kerk is met grote zorgvuldigheid gedaan. Uitgangspunt was telkens dat de kerk nog steeds als een kerkgebouw ervaren moest blijven. We hebben daarvoor volop ruimte gegeven aan de diverse monumentale onderdelen van klein naar groot, van wijwaterbakjes tot de plafondgewelven. Als men de centrale hal betreed vallen al gelijk de gebrandschilderde ramen in “het koor” op, net als de preekstoel. Die is op de oorspronkelijk plaats blijven staan.

Dit alles zorgt ervoor dat de toekomstige bewoners van de koopappartementen en het woonzorgcentrum dagelijks volop woonplezier gaan beleven op deze locatie. Er is geen tweede situatie die vergelijkbaar is hiermee. Ik wens u dan ook veel plezier met uw nieuwe adres. Want uw woonplezier is de drijfveer gebleven van deze prachtige ontwikkeling. 

M

Selecteer uw
appartement in
Clemensstaete

Aanmelden
nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van de ontwikkelingen van ClemensStaete? Meld u dan aan voor de nieuwsbrief of houd deze website in de gaten voor meer informatie.