Schrijf je in

Schrijf je in

Schrijf je in

M
Locatie & Omgeving

Waalwijk:
authentieke  Brabantse
gezelligheid.

Op slechts een paar minuten fietsen of met de auto bent u in het centrum van Waalwijk. Hier bevinden zich diverse bezienswaardigheden, zoals het onlangs geopende schoenenmuseum (Het Schoenenkwartier), theater De Leest en vooral heel veel horecalocaties. Bij goed weer zijn de terrassen druk bezet.

In de wijk Baardwijk zijn ook diverse horeca adressen.

Op een paar honderd meter afstand zijn diverse winkels en supermarkten aanwezig. Maar ook voor sport en recreatie zijn volop mogelijkheden op een steenworp afstand van uw toekomstige appartement.

Natuurlijk moeten we niet vergeten te melden dat het grootste en meest succesvolle pretpark van Nederland, De Efteling, slechts 10 minuten rijden is. Wilt u liever de natuur in: binnen een half uur zit u midden in de Drunense Duinen.

De Efteling op 10 min rijden.

Binnen een half uur zit u midden in de Drunense Duinen.

De Sint Clemenskerk staat centraal
in de wijk aan de Loeffstraat.

Momenteel de hoofdstraat van Baardwijk, maar in de nabije toekomst zal deze straat meer autoluw worden als gevolg van het verplaatsen van de afrit van de snelweg A59. Dit project, GOL (Gebiedsontwikkeling Oostelijke Langstraat) genaamd, zorgt ervoor dat de afslag richting Drunen wordt verplaatst. U bent in de nieuwe situatie nog steeds snel op de snelweg, maar de Loefstraat zal opmerkelijk rustiger worden. 

Baardwijk was voorheen een dorp en is in 1922 aan Waalwijk toegevoegd. Het hechte dorpskarakter is echter nog steeds merkbaar. Vele families wonen hier van generatie op generatie. Deze hechte gemeenschap zorgt ervoor dat er ook een actief verenigingsleven is, zoals de naastgelegen scouting.

In de wijk zijn alle basisvoorzieningen aanwezig, zoals supermarkt, gezondheidscentrum (huisarts, fysio, apotheek), basisscholen, e.d. Maar ook horecavoorzieningen en diverse andere winkels.

Omdat Baardwijk aan de oostelijke rand van Waalwijk ligt is de project locatie ook uitvalsbasis voor vele fiets- en wandelroutes.

Het centrum van Waalwijk is niet ver weg, met zowel de auto als de fiets bent u er binnen 5 minuten.

Het parkeerplein voor de kerk wordt
voorzien van bomen en struiken. 

Parkeerplein ClemensStaete

 

Het parkeerplein voor de kerk wordt voorzien van bomen en struiken. Ook wordt de gedenksteen welke door de buurt in 1989 is geschonken t.g.v. een diamanten bruiloft van bewoners van Baardwijk. Ook het Christusbeeld welke voor de kerk staat blijft behouden. De inrichting van het plein wordt erop afgestemd dat er een duidelijk pad ontstaat richting de hoofdentree van de Sint Clemenskerk.  

Wonen in

De Clemenskerk

$
Wonen in

De Pastorie

$
Wonen in

De Refter

$
Wonen in 

Het kapittelhuis

$
14
#
$

Selecteer uw
appartement in
Clemensstaete

Aanmelden
nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van de ontwikkelingen van ClemensStaete? Meld u dan aan voor de nieuwsbrief of houd deze website in de gaten voor meer informatie.